I klubben har det de senaste dagarna varit en intensiv och inspirerande diskussion om kebabkött. Här hemma kommer vi att prova detta i morgon till middag. Receptet räcker till två rullar kebabkött, och vi tackar Nadja för receptet!

Du behöver:

  • 800 g köttfärs
  • 1 ägg
  • 2 msk spiskummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 2 msk svartpeppar (valfritt)
  • 1,5 dl vatten

Gör så här:

  1. Blanda ihop ingredienserna i en bunke
  2. Förbered en remsa aluminiumfolie i samma längd som en ugnsplåt (grillfolie är det bästa)
  3. Kavla ut färsen på folien i ugnsplåten, var noga med att kala den så tunn du bara kan
  4. Rulla sedan ihop kebaben så folien snurras in i köttet. (Detta behövs för att det sedan skall kunna bli strimlor)
  5. Baka kebaben på 250 grader i ca 10 minuter. Tillsätt ca 1,5 dl vatten på ugnsplåten innan bakning.
  6. Tag sedan av folien och skär kebaben i strimlor enligt önskemål
  7. Lägg sedan kebabstrimlorna tillbaka på plåten och sätt in i ugnen igen, ringla lite olja över och baka färdigt i ugnen i ca 10 minuter
  8. Servera med pitabröd för en kebab i bröd, eller med pommes för en kebabtallrik.

Såsrecept till kebaben:
Stark tomat
Vitlökssås

Recept på bröd till kebaben:
Pitabröd

Smaklig spis

Print Friendly, PDF & Email