BBQ grillad karré i bit

11137

Förra helgen gav jag mig på att grilla en bit karré. Tanken var en Pulled Pork, men tiden räckte inte till riktigt. Jag kan inte påstå att jag direkt blev besviken.

Jag startade grillen klockan 10:00 på morgonen och hade för dagen köpt lite rökflis av äppleträ, som hade fått legat i vatten över natten. I omgångar på ca tre timmar slängde jag på äppleträbitarna och på ca 100 grader fick biten ligga och gotta sig till klockan var ca 18:00. Resultatet blev fullkomligt strålande.

Skall jag vara riktigt ärlig så har jag nog inte grillat en godare och mer smakrik köttbit under alla år jag lagat mat. Hur gick jag då till väga?

Du behöver:
1 bit karré ca 1,5 kg

Dry rub:
1 dl farinsocker
1-2 tsk salt
1-2 tsk cayennepeppar
½-1 dl paprikapulver

Rökflis
Landman äppleträflisor

Rubba in karren och ställ den i en folieform. Gilla sedan på 100 grader i ca 8 timmar. Var annan till var tredje timme lägger du på lite fuktig äppleträflisor.

Du känner med en gaffel när köttet är mört och färdigt. Gaffeln skall glida in utan motstånd.

Lycka till